skip to Main Content
Vriesia Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op deze pagina geven wij antwoord op vaak gestelde vragen van klanten. Heeft u dus een vraag over Vriesia Bouwen met glas of onze glas producten, kijkt u dan eens hieronder. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over Vriesia bouwen met glas

Jazeker, Vriesia Bouwen met glas in Friesland heeft een speciale glasschade service die u kunt bellen in het geval van schade aan uw glas. Onze glasservice is 24 uur per dag bereikbaar. Vriesia zorgt ervoor dat er direct een glaszetter langskomt om uw glasschade te verhelpen. Het nummer van onze glas schade service is 0800-022-0616.
In het geval van glas schade plaatsen wij niet alleen snel en vakkundig uw nieuwe ruit, maar handelen wij ook de glasschade af met uw verzekering. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de gegevens van uw verzekering doorgeven bij uw schademelding. Met vrijwel elke verzekering kunnen wij direct uw schadeclaim afhandelen.
Wij leveren onze glas producten in heel Nederland. De plaatsing van glas is alleen mogelijk als u woonachtig bent in Friesland.
Ook zonder afspraak bent u van harte welkom in onze showroom. Wanneer u echter graag een uitgebreid advies wilt over bijvoorbeeld ramen of een serre in uw huis, raden wij u echter aan even een afspraak te maken. Wij zorgen er dan voor dat er op het gewenste tijdstip een medewerker van Vriesia beschikbaar is om u te helpen.
Vriesia is aangesloten bij Vlakglas Recycling Nederland. Wanneer onze glaszetters in uw woning glas van ruiten e.d. vervangen, nemen zij het oude glas desgewenst mee t.b.v. recycling. Let op: Vriesia Bouwen met gla neemt alleen schoon, vlak glas retour. Kijk op de site van Vlak Glas Recycling welke soorten glas hieronder vallen.

Vragen over glas

Wanneer isolatieglas aan de buitenkant beslagen is, komt dit meestal doordat er condensvorming op het glasoppervlak plaatsvindt. Condensvorming kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico is het grootst in de ochtenduren tijdens het voor- en najaar. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten (en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Dit komt dus niet door een fout in het product, maar is juist een teken dat de beglazing een uitstekende warmte-isolatie biedt.

Draadglas
In deze 6 tot 7 meter dikke glassoort is een net van metaaldraden verwerkt. Tegenwoordig wordt draadglas niet alleen ter beveiliging, maar ook als decoratieve glas soort gebruikt.

Gelaagd glas
Dit type glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Gelaagd glas kan worden onderverdeeld in inbraakwerend glas en kogelwerend glas. Gelaagd glas is bijzonder slagbestendig. Wanneer het glas met een hard voorwerp wordt ingeslagen barst het weliswaar, maar de breuk blijft beperkt.

Hardglas
Gehard glas heeft een vele malen grotere buigbreeksterkte dan normaal glas. Deze glassoort wordt naast ruiten voor veel verschillende andere toepassingen gebruikt.

Regulier isolatieglas
Dit type isolerend glas word ook wel dubbel glas genoemd. Het bestaat uit twee glasplaten, die op een afstand van elkaar worden geplaatst. De ruimte tussen de platen is luchtdicht gemaakt, waardoor deze een isolerende werking heeft.

Voorzetramen
Bij bestaande kozijnen wordt soms gebruik gemaakt van voorzetramen. Deze worden aan de binnen- of buitenkant tegen de kozijnen geplaatst, waardoor er een isolerende luchtspouw ontstaat. Voorzetramen zijn verkrijgbaar met een speciale coating op het glas, die de warmte terug naar binnen reflecteert.

HR-isolatieglas
HR-glas is een moderne soort glas die in principe hetzelfde is opgebouwd als regulier isolatieglas. Tussen de beide glasplaten is een flinterdun laagje metaal aangebracht. Dit laagje zorgt ervoor dat de warmte die in huis wordt opgewekt, binnen wordt gehouden. De afstand tussen de beide glasplaten bepaalt de isolatiewaarde van het HR-glas. Deze waarde wordt aangeduid door HR, HR+ of HR++.

EcoClear glas
Dit innovatieve glas combineert de voordelen van HR++ glas met zonnewarmtewering in warme seizoenen.

Back To Top
×Close search
Zoeken