skip to Main Content
Serre aanbouw bannner

Glassoorten voor uw serre

Bij Vriesia Bouwen met glas kunt u kiezen uit tal van glassoorten voor uw serre: verschillende soorten isolatieglas, onderhoudsarm glas en zonwerend glas. Hieronder leest u meer over de eigenschappen en voordelen van deze verschillende typen glas voor uw serre.

Isolatieglas

Standaard gebruikt Vriesia isolatieglas bij het bouwen van serres. Dit glas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Isolatieglas wordt opgebouwd uit een buiten- en binnenblad waartussen zich een met lucht of met isolerend gas gevulde spouw bevindt. U kunt kiezen voor normaal isolatieglas, of voor HR++ isolatieglas. HR++ (hoogrendement) glas is bijna hetzelfde opgebouwd als normaal isolatieglas, maar bij HR++ glas is een dunne metaal-coating aangebracht. Deze coating zorgt voor terugkaatsing van de warmte, waardoor er minder energie nodig is voor het verwarmen van de woning.

Zelfreinigend glas

Bij Vriesia is er een geruime keuze in onderhoudsarme beglazing, waarbij u van uw serre kunt genieten zonder veel onderhoud te hebben. Bij onderhoudsarme beglazing wordt zelfreinigend glas gebruikt. Dit is glas met een speciale coating die zorgt voor tweeledige chemische reactie. Door deze reactie, die plaatsvindt na blootstelling aan daglicht, wordt al het organische vuil afgebroken. Het water vormt geen druppeltjes op de ruit, maar vormt een gladde laag. Het water droogt snel en laat geen vlekken achter. Wanneer u zorgeloos wilt genieten van uw serre is zelfreinigend glas een goede optie.

Zonwerend glas

Ook kunt u kiezen voor zonwerend glas in uw serre. Zonwerend glas kent een lagere lichtdoorlaat, waardoor u geniet van de warmte van de zon zonder last te hebben van het licht. Tevens is zonwerend glas voorzien van een speciale coating. Vooral voor serres op het zuiden is dit type glas bijzonder aan te bevelen.

Glazen dak

Vriesia gebruikt voor een glazen serre dak altijd gelaagd glas. Dit glas biedt een hoge mate van veiligheid. Tussen het glas is folie geplaatst, zodat er altijd een veilige situatie blijft bestaan. Zelfs wanneer het glas breekt.

Driedubbel glas

Vriesia levert ook driedubbel glassoorten voor uw serre. Drievoudig glas bestaat uit 3 glasbladen en twee spouwen. Met driedubbel glas bent u verzekerd van een nóg betere isolatie van uw serre en huis.

Ook voor de profielen van uw serre heeft u bij Vriesia Bouwen met glas ruim keus uit diverse materialen. Lees hier meer over de serre materialen.

Projecten: Tuinkamers/Serres

Hieronder enkele projecten van door Vriesia Bouwen met glas gerealiseerde tuinkamers en serres.
Meer tuinkamers en serres >>

Back To Top
×Close search
Zoeken