Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home
Schuifpui Vriesiaglas

Aluminium schuifpui

U kunt bij Vriesia terecht voor houten schuifpuien, kunststof schuifpuien en aluminium schuifpuien. Daarnaast kunt u kiezen uit een hefschuifpui of een kiepschuifpui. Alle schuifpuien kunnen wij exact op de gewenste maat leveren.

Voordelen van een aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui heeft een hele andere uitstraling dan een houten schuifpui of een kunststof schuifpui. Door een strakke uitstraling zal een aluminium schuifpui vooral goed tot zijn recht komen bij een modern huis.

  • Duurzaamheid – Aluminium is zoals bekend een zeer duurzaam materiaal. Daarnaast is het materiaal enorm sterk en licht. Beschadigingen aan een aluminium schuifpui zal dan ook niet snel voorkomen.
  • Onderhoud – Aluminium schuifpuien vergen weinig tot geen onderhoud. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten schuifpuien.
  • Gewicht – Aluminium is een van de lichtste materialen. Hierdoor al het schuiven zeer soepel verlopen wat een groot voordeel kan zijn bij ouderen.
  • Brandwerend – Aluminium is een brandwerend materiaal en heeft dus niet zoals hout een speciale behandeling nodig.

Nadelen van een aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui zal waarschijnlijk duurder zijn dan bijvoorbeeld een houten schuifpui. Hoewel het aluminium materiaal niet snel zal beschadigen is het wel moeilijk te repareren indien dit toch gebeurt. De isolatiewaarden van aluminium is laag. Indien u kiest voor een aluminium schuifpui zullen er extra materialen moeten worden aangebracht voor een goede isolatie waardoor de kosten wat hoger worden. Maar u kunt ook kiezen voor houten kozijnen van Vriesia bouwen met glas.

Een aluminium schuifpui komt goed tot zijn recht bij moderne huizen. Het heeft een lange levensduur en vergt weinig onderhoud.

Projecten: Schuifpuien

Hieronder enkele projecten van door Vriesia Bouwen met glas gerealiseerde kozijnen.
Meer schuifpuien >>

Wat zoekt u?