Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home
Kozijnen Van Vriesia Bouwen Met Glas
Kozijnen Van Vriesia Bouwen Met Glas

Stalen buitenkozijnen

Bent u op zoek naar duurzame en krachtige stalen buitenkozijnen met een unieke uitstraling? Stop dan met zoeken. Stalen buitenkozijnen bieden deze voordelen én meer. Is uw interesse gewekt? Lees dan snel verder.

Prijzen van stalen kozijnen

Wilt u nieuwe stalen kozijnen in uw woning en bent u benieuwd naar het kostenplaatje? Omdat er meer vraag is naar houten, kunststof en aluminium kozijnen, zijn stalen kozijnen redelijk kostbaar. Daarnaast worden de kozijnen op maat gemaakt en is het plaatsen van de kozijnen een klus die alleen wordt uitgevoerd door gespecialiseerde vakmannen.

Wat zijn stalen buitenkozijnen?

Tot aan halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen immens populair, met name onder de rijken die de kozijnen lieten plaatsen in hun exclusieve huizen. Kunststof kozijnen bestonden nog niet en in vergelijking met houten kozijnen waren stalen kozijnen een stuk sterker. Waar houten kozijnen vroeger slechts 10 tot 15 jaar mee gingen, overleefden stalen kozijnen met gemak 50 jaar of langer. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen minder gebruikelijk. Toch bieden stalen kozijnen nog steeds veel voordelen:

Sterk materiaal

Stalen buitenkozijnen staan bekend als krachtige, duurzame kozijnen. Deze reputatie is geheel terecht, de kozijnen zijn namelijk sterk genoeg om grote raampartijen te dragen, zelfs met hun smalle profielen. Ook als u op zoek bent naar maximale brandveiligheid voor uw woning zijn stalen kozijnen de beste optie. Kozijnen van staal zorgen voor zeker 60 minuten brandwerendheid. Daarnaast zijn de kozijnen inbraakwerend én hebben ze een lange levensduur. Stalen kozijnen gaan met gemak meer dan een halve eeuw mee en zijn in staat om op dit gebied zelfs kunststof kozijnen te overtreffen. Wij hebben ook stalen binnenkozijnen bij Vriesia bouwen met glas.

Wat zoekt u?