Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home
Kozijnen Van Vriesia Bouwen Met Glas
Kozijnen Van Vriesia Bouwen Met Glas

Stalen binnenkozijnen van Vriesia

Voor het creëren van een stoere en tijdloze uitstraling kiest u stalen binnenkozijnen van Vriesia Bouwen met glas. De eenvoud en stevigheid van het materiaal maakt dat dit product niet onderhevig is aan modegrillen.

Stalen binnenkozijnen

Stalen binnenkozijnen komen uitstekend tot hun recht in verschillende bouwstijlen. Ze zijn sfeer versterkend in een landelijke of klassieke stijl, karaktervol in industriële gebouwen en vanwege de strakke vormgeving ook prachtig in moderne design woningen.

Ranke profielen, maximaal lichtinval

Vriesia gebruikt zeer ranke profielen zodat het natuurlijke lichtinval maximaal benut wordt en alle ruimte krijgt. Door de speciale constructie en de vormvastheid van het staal kunnen ook zeer grote glaspartijen in deze smalle kaderprofielen uitgevoerd worden. De lichtopbrengst is dan zelfs bij een kleinere vlakverdeling veel groter dan bij dezelfde constructie uitgevoerd in hout. Dankzij de nieuwste technieken zijn uw stalen ramen en deuren optimaal thermisch geïsoleerd. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten!

Elegant en functioneel

Het staal van vandaag combineert de elegantie van vroeger met de eisen van vandaag. Met z’n veelzijdige, ranke vormgeving sluit staal prima aan bij de hedendaagse bouwstijlen in renovatie en nieuwbouwprojecten. Het materiaal is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. En toepassing van staal geeft ontwerpen meer karakter en meer cachet, veel architecten werken dan ook (weer) met stalen puien, deuren en ramen.

Wat zijn stalen binnenkozijnen?

Tot aan halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen immens populair, met name onder de rijken die de kozijnen lieten plaatsen in hun exclusieve huizen. Kunststof kozijnen bestonden nog niet en in vergelijking met houten kozijnen waren stalen kozijnen een stuk sterker. Waar houten kozijnen vroeger slechts 10 tot 15 jaar mee gingen, overleefden stalen kozijnen met gemak 50 jaar of langer. Vandaag de dag zijn stalen kozijnen minder gebruikelijk. Toch bieden stalen binnenkozijnen nog steeds veel voordelen:

Wat zoekt u?