skip to Main Content
Kozijnen van Vriesia bouwen met glas

Kunststof kozijnen

Wanneer u nieuwe kozijnen gaat plaatsen wilt u er zeker van zijn dat de kozijnen van goede kwaliteit zijn. Wij snappen dit en leveren daarom alleen hoogwaardige kwaliteit kozijnen. De kunststof kozijnen hebben rondom een coating van het hoogwaardige Rehau-materiaal TAU-pvc. Dit is uitermate weerbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Voordelen van kunststof kozijnen:

  • Duurzaam: de kozijnen gaan levenslang mee, o.a. doordat ze weerbestendig zijn.
  • Onderhoudsarm: de kozijnen hoeven niet geschilderd te worden.
  • Brandveilig: kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar.
  • Leverbaar in bijna elke RAL kleur.
  • Isolerend: de kunststof profielen bestaan uit meerdere kamers. Hierdoor zijn de kozijnen warmte- en geluidsisolerend.
  • Inbraakwerend: kunststof is erg sterk materiaal.

De voordelen van kunststof ten opzichte van houten of aluminium kozijnen zijn vrij groot. Kunststof is zeer milieu vriendelijk en grotendeels recyclebaar. Het materiaal gaat daarnaast erg lang mee. (tot wel 50 jaar). Het onderhoud van kunststof is stukken minder dan bij de bijvoorbeeld een houten kozijn. Kunststof kozijnen zijn zowel warmte als geluid isolerend. Er zijn vele verschillende kleuren te krijgen. Voor degene die het gladde karakter van kunststof minder mooi vinden dan de traditionele houten kozijnen zijn er kunststof varianten met een houtnerf verkrijgbaar.

Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal kleine nadelen aan een kunststof kozijnen. In tegenstelling tot houten kozijnen is kunststof niet over te schilderen. Daarnaast is kunststof moeilijker te repareren.

Ventilatierooster

Kunststof kozijn

De kozijnen zijn opgebouwd uit meerdere kamers en inwendig versterkt met verzinkt staal. Dit zorgt voor een optimale geluids- en warmte isolatie en een perfecte stoot- en slagvastheid .

RAL kleuren kozijnen

Kleuren kozijnen en ramen

De buitenzijde van de kozijnen en ramen is optioneel leverbaar in talloze RAL-kleuren met houtnerf-look. Mooi en functioneel gaan hier duidelijk hand in hand.

Ventilatierooster kozijnen

Ventilatierooster

De ventilatieroosters worden op het vastglas gedeelte geplaatst. In diverse RAL-kleuren leverbaar. Met ventilatieroosters wordt de lucht voortdurend ververst en verliest u de minste energie. Goed ventileren is gezond en bespaart energie.

Projecten: Kozijnen / schuifpui / rolluik / vouwwand

Hieronder enkele projecten van door Vriesia Bouwen met glas gerealiseerde kozijnen.
Meer kozijnen/schuifpui/rolluik/vouwwand >>

Back To Top
×Close search
Zoeken