skip to Main Content
Tuinkamer en serre van Vriesia

Isolatie kozijnenKozijnen en hoog rendement glas van Vriesa Bouwen met Glas isoleren beter dan enkel glas. Zo verbetert u uw comfort en bespaart u op uw stookkosten. Daarmee verdient de investering van nieuwe kozijnen of HR-glas zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn. En met extra subsidiemogelijkheden en een verlaagd BTW-tarief neemt het rendement alleen maar toe. Vriesia laat zien hoe u de warmte voordelig binnenhoudt.

Glas met Hoog Rendement in alle opzichten

Het rendement van HR++ isolatieglas dat Vriesia levert, is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld de volgende investering en besparing bij 24 m2:

 • Eenmalige investering verbeteren enkel glas € 3900,-
 • Jaarlijkse besparing door dubbel glas of HR-glas: € 310,- per jaar

Klik hier voor een advies op maat voor uw rendement:

Tijdelijk verlaagd BTW tarief voor extra hoog rendement

Op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar geldt tot 1 juli 2015 een verlaagd BTW-tarief van 6 procent! Dat geldt ook wanneer u Vriesia uw HR- of dubbelglas met kozijnen laat verzorgen. De regeling geldt daarnaast ook voor aanleg of onderhoud van de tuin van uw woning, dus ook onder andere serres, overkappingen, glazen windschermen en dakkapellen van Vriesia. Klik hier voor meer informatie over BTW verlaging.

Milieu Centraal

Milieu CentraalMilieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie, die consumenten met praktische en betrouwbare informatie helpt om duurzame keuzes te maken. Tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Vriesia bouwen met glas kan u hierbij adviseren en denkt met u mee! Kom langs in onze showroom.

Licht in zijn fraaiste omlijsting

Isolerende kozijnen van Vriesia zijn de ideale buffer tussen de kou buiten en de warmte binnen. Kozijnen geven uw huis stijl en karakter, zowel binnen als buiten. Bovendien dragen ze bij aan de behaaglijkheid in uw woning. Kiest u voor natuurlijk hout of tijdloos kunststof? Vriesia heeft het kozijn dat bij u past. Van stijlvolle monumentale kozijnen via klassieke, rechte glazen deuren tot koele, moderne voorgevels: het palet aan vormen en kleuren is vrijwel onbeperkt. Overigens pakt dubbelglas of HR-glas met de juiste kozijnen ook een probleem als geluidsoverlast aan.

Isoleren is ventileren!

Bij een goede warmte isolatie houdt u de warmte waar hij hoort: binnen. Planten, huisdieren, maar ook u zelf produceert elke dag vocht in een huis. Daarnaast vervuilen kookluchtjes, rook en allergie opwekkende stoffen de lucht. Daarom is het belangrijk om bij een goede isolatie ook goed te ventileren, zodat vocht eruit kan en frisse lucht naar binnen kan. Vriesia geeft u advies op maat voor de juiste combinatie van isoleren en ventileren.

 • Onvoldoende ventilatie veroorzaakt schimmels en huisstofmijt en kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging of chronische verkoudheid. Het zorgt ook voor meer last van astma en allergieën. Verder is de kans op een koolmonoxidevergiftiging groter in een slecht geventileerde ruimte. Dit geldt overigens zeker niet alleen voor goed geïsoleerde huizen. Wel is het zo dat wanneer u uw woning met dubbel glas of HR-glas laat isoleren, u meteen kunt kiezen voor de beste ventilatie. Vriesia beschikt over de nieuwste methodes en kennis.
 • Zet dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes open. Ventileer vooral ook na het koken, douchen en slapen. Alleen luchten (zoals de ramen korte tijd openzetten) is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer op in de woning.

Meer tips van Vriesia voor een gezond binnenklimaat:

 • zorg voor goede zonwering
 • zorg voor goed onderhoud van verwarmingsketel, geiser en ventilatie: vervang oude open geisers of cv door toestellen met een afvoer naar buiten
 • ventileer extra tijdens en na het koken, douchen of verfwerkzaamheden; schilder een babykamer ruim voor de geboorte
 • pak bestaande vochtproblemen aan
 • stook de open haard alleen met daarvoor geschikt droog hout
 • rook niet binnenshuis
 • houd vloerbedekking en gordijnen goed schoon
 • heeft u een garage of schuur zonder apart ventilatie en die direct aan huis grenst, stal er dan geen motorvoertuig.

Lees meer over ventileren.

Back To Top
×Close search
Zoeken