skip to Main Content

Uw woning energiezuinig en duurzaam maken?

‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen energiezuinig en duurzaam te maken. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen.

Op de campagnewebsite van de Rijksoverheid kunnen woningeigenaren zich oriënteren op 12 verbeteropties voor een energiezuiniger en duurzamer huis.

Eén van deze opties is het gebruik van isolatieglas. Hierdoor bespaard u niet alleen kosten, maar zit u er ook warmer bij. Bekijk hier of woning geschikt is voor isolatieglas.

Vriesia bouwen met Glas is dé specialist in de regio voor het vervangen van uw beglazing om zo uw woning beter te isoleren. Bijvoorbeeld met ECOTEC beglazing.

Energie besparen doe je nu

Het achterliggende doel van deze campagne van de overheid is dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 snel omlaag moet vanwege de verandering van het klimaat, en in 2050 naar nul. Ook de CO2 uitstoot door energieverbruik in woningen moet naar nul. Het energieverbruik van woningen doet er toe. De hoeveelheid CO2 door het jaarverbruik van gas en stroom van alle woningen is vergelijkbaar met 16 procent van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in Nederland.

Wonen zonder uitstoot van CO2 is mogelijk door een combinatie van goede isolatie, het gebruik van zuinige installaties voor verwarming en warm water, en het gebruik van duurzame energiebronnen.

De campagne is een afspraak uit het Energieakkoord voor duurzame groei. Meer dan veertig organisaties sloten in september 2013 dit akkoord voor verduurzaming van onze samenleving en economie.

De campagne is gestart in 2016 en duurt tot en met 2018. In de eerste fase lag de nadruk op het verbeteren van de isolatie van woningen. In deze tweede fase zijn hier installaties voor duurzame warmte, ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen en energieverbruiksmanagers aan toegevoegd.

Ik wil graag duurzamere woning. Wat nu?

Vriesia bouwen met glas biedt u een breed scala aan isolatie oplossingen.

Kom gerust langs in onze showroom om onze nieuwe isolatie systemen te bekijken. Wij kunnen u dan meteen informeren over alle mogelijkheden rondom ‘Energie besparen doe je’.

Bekijk hier de showroom openingstijden, maak een afspraak of neem contact op via 088 – 1112599.

Offerte aanvragen

Als u al een idee heeft van de precieze werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren, kunt u ook direct een offerte aanvragen. Wees dan zo expliciet mogelijk in uw wensen en maatvoeringen.

  • Informatie over uw woning

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Uw contactgegevens

Vriesia bouwen met glas
Back To Top
×Close search
Zoeken