skip to Main Content

Uw woning energiezuinig en duurzaam maken?

‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen energiezuinig en duurzaam te maken. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen.

Op de campagnewebsite van de Rijksoverheid kunnen woningeigenaren zich oriënteren op 12 verbeteropties voor een energiezuiniger en duurzamer huis.

Eén van deze opties is het gebruik van isolatieglas. Hierdoor bespaard u niet alleen kosten, maar zit u er ook warmer bij. Bekijk hier of woning geschikt is voor isolatieglas.

Vriesia bouwen met Glas is dé specialist in de regio voor het vervangen van uw beglazing om zo uw woning beter te isoleren. Bijvoorbeeld met ECOTEC beglazing.

Energie besparen doe je nu

Met isolatieglas blijft de warmte in huis. Hierdoor bespaar je energie én wordt je huis een stuk comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen. Ook heb je minder last van geluidsoverlast van buiten.

Enkel glas is niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard. Dit bespaart veel meer dan het dubbel glas dat in de meeste oudere woningen zit. Tegenwoordig is er triple glas, met drie isolatielagen, wat nog beter isoleert.

Kosten en besparingen

Kosten en besparingen HR++ glas in bestaande kozijnen

Kosten Je bespaart ieder jaar (tov enkel glas) Je bespaart ieder jaar (tov dubbel glas)
Tussenwoning 3.100 euro 290 euro 120 euro
Hoekwoning/2-1 kap 3.500 euro 330 euro 140 euro
Vrijstaande woning 4.700 euro 450 euro 180 euro

HR++ glas in hele huis in bestaande kozijnen. Besparing berekend met hr-ketel en gasprijs van 77 cent per m3.

Kosten en besparingen triple glas in nieuwe, isolerende kozijnen

Als je kozijnen gaat vervangen, heb je sowieso kosten. In een hoekwoning zijn de kosten voor nieuwe kozijnen met HR++ glas 8.100 euro. Voor zo’n 1.500 euro extra heb je nieuwe, isolerende kozijnen met triple glas. Je extra besparing is 90 euro per jaar. Bedenk dat kozijnen en glas heel lang mee gaan.

6 procent spaarrente

Als je de kosten en besparing van het vervangen van enkel glas door HR++ glas (in bestaande kozijnen) vergelijkt met een spaarrekening zou je 6 procent rente krijgen, berekent Milieu Centraal. De huidige rente op een spaarrekening ligt onder de 2 procent. Isolerend glas is gunstig voor de waarde van je huis. En voor je dagelijkse woonplezier.

Heb je geen spaargeld of wil je liever geld achter de hand houden? Er zijn tal van mogelijkheden om energiebesparing in huis op een andere manier te financieren, zoals de gunstige Energiebespaarlening.

Ervaring

“Ik heb nu geen dekentje meer nodig op de bank”

Albertine

Ik wil graag duurzamere woning. Wat nu?

Vriesia bouwen met glas biedt u een breed scala aan isolatie oplossingen.

Kom gerust langs in onze showroom om onze nieuwe isolatie systemen te bekijken. Wij kunnen u dan meteen informeren over alle mogelijkheden rondom ‘Energie besparen doe je’.

Bekijk hier de showroom openingstijden, maak een afspraak of neem contact op via 088 – 1112599.

Offerte aanvragen

Als u al een idee heeft van de precieze werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren, kunt u ook direct een offerte aanvragen. Wees dan zo expliciet mogelijk in uw wensen en maatvoeringen.

Vriesia bouwen met glas
Back To Top
×Close search
Zoeken