skip to Main Content

Isolerend glas plaatsen

Met isolatieglas blijft de warmte in huis. Hierdoor bespaar je energie én wordt je huis een stuk comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen. Ook heb je minder last van geluidsoverlast van buiten.

Enkel glas is niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard. Dit bespaart veel meer dan het dubbel glas dat in de meeste oudere woningen zit. Tegenwoordig is er triple glas, met drie isolatielagen, wat nog beter isoleert.

Is mijn woning geschikt?

Check hier welk isolatieglas in jouw ramen mogelijk is.

In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar meestal geen triple glas.
In nieuwe kozijnen is triple glas wel mogelijk.
Voor monumenten is er speciaal isolatieglas i.v.m. regelgeving.

Bij appartementen is het plaatsen van HR++ glas of triple glas een verantwoordelijkheid voor de VvE. Dit dien je dan ook te overleggen met de appartementseigenaar.

Kosten en besparingen

Kosten en besparingen HR++ glas in bestaande kozijnen

HR++ glas in hele huis in bestaande kozijnen. Besparing berekend met hr-ketel en gasprijs van 63 cent per m3.

Kosten en besparingen triple glas in nieuwe, isolerende kozijnen

Als je kozijnen gaat vervangen, heb je sowieso kosten. In een hoekwoning zijn de kosten voor nieuwe kozijnen met HR++ glas 7.700 euro. Voor zo’n 1.800 euro extra heb je nieuwe, isolerende kozijnen met triple glas. Je extra besparing is 70 euro per jaar. Bedenk dat kozijnen en glas heel lang mee gaan.

Hieronder zie je de kosten en besparing voor isolerende kozijnen met triple glas per woningtype.

Triple glas in hele huis in nieuwe, isolerende kozijnen. Besparing berekend met hr-ketel en gasprijs van 63 cent per m3.

5 procent spaarrente

Als je de kosten en besparing van het vervangen van enkel glas door HR++ glas (in bestaande kozijnen) vergelijkt met een spaarrekening zou je 5 procent rente krijgen, berekent Milieu Centraal. De huidige rente op een spaarrekening ligt onder de 2 procent. Isolerend glas is gunstig voor de waarde van je huis. En voor je dagelijkse woonplezier.

Ervaring

Albertine is heel blij met haar triple glas, het is nu lekker warm in huis.

Zo werkt het

Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas is geen grote verbouwing. Het plaatsen duurt ongeveer een dag. Heb je veel ramen en laat je ook kozijnen vervangen, dan duurt het langer. Het schilderen van houten kozijnen duurt ook een paar dagen.

Het werk gebeurt voor een groot deel van buitenaf. Bij het vervangen van kozijnen blijven de muren in tact. Bij bestaande kozijnen wordt de sponning breder gemaakt.

Als je je vensterbank leegmaakt en je meubels voor het raam weg schuift, kan kunnen wij zo aan de slag!

Tips isolerend glas

1. Ga je kozijnen vervangen, kies dan meteen voor triple glas en goed isolerende kozijnen met dubbele kierdichting. Dit is wat duurder dan nieuwe kozijnen met HR++ glas, maar je hebt nog meer comfort en je bespaart ook meer. Bedenk dat kozijnen en glas lang mee gaan.
2. Ventileren is belangrijk. Laat tegelijk met je nieuwe glas ventilatieroosters in je ramen plaatsen of zorg voor klepraampjes (met inbraakbeveiliging) die je open kunt zetten.
3. Vergeet bij het isoleren van de ramen ook de rest van je huis niet. Zo voorkom je dat er vocht (condens) op je muren, vloer of dak komt. Dat kan leiden tot vochtplekken en schimmels. Een niet-geïsoleerde vloer met vloerbedekking is door condens een voedingsbodem voor huisstofmijt.

Offerte aanvragen

Als u al een idee heeft van de precieze werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren, kunt u ook direct een offerte aanvragen. Wees dan zo expliciet mogelijk in uw wensen en maatvoeringen.

  • Informatie over uw woning

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Uw contactgegevens

Back To Top
×Close search
Zoeken