skip to Main Content
Interieurglas Vriesia Bouwen met glas
Interieurglas Vriesia Bouwen met glas

Glassoorten

Vriesia Bouwen met Glas biedt u volop keuze in alle denkbare glassoorten. Of u nu op zoek bent naar standaard enkelglas of dubbelglas, isolatieglas, veiligheidsglas of hardglas, wij kunnen u alle standaardmaten uit voorraad leveren. Ook voor bijvoorbeeld acrylaat (plexiglas), zonwerend glas, figuurglas en zelfs zelfreinigend glas kunt u bij ons terecht.

Het spreekt voor zich dat wij de verschillende glassoorten in alle denkbare maten kunnen leveren. Wij beschikken over een ruime voorraad en kunnen natuurlijk ook het glas voor u op maat produceren. Bent u benieuwd naar de verschillende glassoorten? Kom dan langs in onze showroom in Sneek (provincie Friesland). Daar kunt u alle glassoorten bekijken en vertellen onze medewerkers u graag over de toepassingsmogelijkheden van ons glas.

Hieronder ziet u een overzicht van ons aanbod:

floatglasFloatglas / enkel glas

Ook wel enkelglas genoemd. Dit is het doorsnee heldere glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. Floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.

figuurglasFiguurglas

Er zijn talloze bijzondere glassoorten, die glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glasvak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt doormiddel van twee rollen waar het glas tussen door gevoerd wordt.

Alle soorten figuurglas

isolatieglasIsolatieglas

Isolatieglas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Het isolatieglas wordt opgebouwd uit een buiten- en een binnenblad met daartussen een met lucht of met een isolerend gas gevulde spouw.

Fabrieksgarantie

isolatieglas HR++Isolatieglas HR++

HR++ (hoogrendement) glas is in principe hetzelfde opgebouwd als ‘gewoon’-isolatieglas met dit verschil dat bij HR++ glas een flinterdunne metaal-‘coating’ is aangebracht op de binnenruit. Deze metaal-‘coating’ kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in, zodat er minder energie nodig is voor het verwarmen van de woning. Hoogrendementsglas levert een nog grotere besparing op en nog meer comfort in vergelijking met ‘gewoon’-isolatieglas. Fabrieksgarantie

veiligheidsglasVeiligheidsglas

Veiligheidglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en hardglas. Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm NEN 3569: Veiligheidsbeglazing in gebouwen. Hieronder een aantal soorten veiligheidsglas.

veiligheidsglas draadglasVeiligheidsglas: Draadglas

Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bijelkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.

Meer informatie over draadglas

veiligheidsglas gelaagdglasVeiligheidsglas: Gelaagd glas

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

veiligheidsglas hardglasVeiligheidsglas: Hard glas

Hard glas is glas met een grotere buigbreeksterke dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Glas in loodGlas-in-Lood

Glas in lood is sierglas dat in verschillende ontwerpen opgebouwd kan worden. De verschillende kleuren en vormen glas worden door lood verbonden tot het gewenste ontwerp. Door de vele glassoorten en technieken zijn er in het glas in lood oneindig veel mogelijkheden. Ook uw eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om glasinlood tussen isolatieglas te laten plaatsen.

brandwerendglasBrandwerend glas

Brandwerend glas is een veilgheidsglas die een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.

acrylaat of plexiglasAcrylaat (plexiglas)

Acrylaat staat meer bekend als plexiglas of perspex. Acrylaat heeft als bekendste eigenschap dat het meer meegeeft dan glas en dus minder snel zal breken. Een zo goed als onbreekbare acrylaat soort is polycarbonaat in de volksmond ook wel lexaan genoemd. Acrylaat is in verschillende soorten, kleuren, diktes en afmetingen te verkrijgen.

geemailleerd hardglasGeëmailleerd hard glas

Geëmailleerd hard glas heeft dezelfde eigenschappen als hardglas. Echter tijdens het productieproces wordt het glas voorzien van een versmolten verflaag, de geëmailleerde laag, deze laag is in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar. Het geëmailleerde hard glas is onder de merknamen “Colorbel”, “Delogcolor” en “Emalit” op de markt verkrijgbaar. Het geëmailleerde hardglas wordt veelal toegepast als borstweringspanelen in ramen en kozijnen en als wandbekleding in het interieur. Dit product kan zowel als enkel glaspaneel, als sandwichpaneel en als isolatieglas-paneel toegepast worden.

hard glazen ramenHardglazen ramen

Bij dit soort ramen is het hang – en sluitwerk in het glasaangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarmproduct is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen. Door hardglas toe te passen wordt ook een stukje veiligheid gecreeerd. Deze ramen zijn ook in isolatieglas uit te voeren, hierbij wordt het glas voorzien van een smal kunststofprofiel om de grote voordelen van hardglazen ramen te behouden.

hardglazen puien en deurenHardglazen puien en deuren

Hardglazen deuren en puien zijn in diverse uitvoeringen, naar de persoonlijke smaak aangepast, leverbaar. Hierdoor is dit product dan ook breed toepasbaar. Voorbeelden hierbij zijn: entree puien, buitenpuien, binnendeuren en -wanden, douchedeuren en –wanden c.q. cabines en ook trappen behoren tot de mogelijkheden. Hardglazen deuren en puien nodigen uit of sluiten ruimten juist discreet af zonder het gevoel te krijgen opgesloten te zijn. Eén en ander heeft te maken met het geheel of gedeeltelijk zorgen voor doorzicht waardoor ruimtes groter lijken.

Hardglazen deuren en wanden zijn in verschillende systemen leverbaar hetzij in een vast- dan wel een scharnierend- of schuifsysteem. Daarnaast zijn nog diverse soorten deurbeslag leverbaar. Kortom met hardglazen deuren en puien kunt u alle kanten op.

zonweringZonwering in isolatieglas

Zonwering in isolatieglas is de ideale combinatie van isolatieglas en jaloezieën. In de spouw van isolatieglas wordt bij dit product namelijk een jaloezie-systeem ingebouwd. Hierdoor zijn de jaloezieën beschermd tegen vuil en beschadiging. Daarnaast is de zonwering bij het gebruik van dit systeem twee keer zo goed als bij 'normale' externe jaloezieën. De bediening gebeurt door middel van een treksnoer aan de buitenkant van het kozijn of door middel van een op afstand bedienbare elektrische aandrijving. Isolatieglas met het geïntegreerde zonnewering systeem kan in elke gewenste combinatie en uitvoering, beschikbare kleuren en systemen, worden geleverd.

Zelfreinigend glasZelfreinigend glas

Zelfreinigend glas is een gewone ruit die voorzien is van een speciale coating aan de buitenkant. Eenmaal blootgesteld aan het daglicht zorgt de coating voor tweeledige chemische reactie waardoor al het organische vuil wordt afgebroken. Het tweede deel van het proces gebeurt wanneer regen of water op het glas valt. Aangezien het glas 'hydrofiel' is vormt het water geen druppeltjes, maar een gladde laag over de ruit en wordt zodoende het vuil van het glas afgespoeld. Vergeleken met conventioneel glas droogt het water ook zeer snel en zonder lelijke 'droogvlekken' achter te laten.

Pilkinton Active en SGG Bioclean zijn zelfreinigende glassoorten van verschillende fabrikanten. Bij SGG Bioclean is in een voorbeeld het verschil aangegeven tussen gewoon en zelfreinigend glas.

Geluidwerend Glas

Geluidwerendglas heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De beglazing bestaat uit twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw. Met behulp van geluidwerend glas kan aan elke situatie, waarin geluidsoverlast een rol speelt, het hoofd worden geboden. Gedacht kan worden aan: centra van grote steden, in de buurt van verkeersknooppunten, autosnelwegen, spoorwegen, vliegvelden en aanvliegroutes. Door de toepassing van een zorgvuldig samengestelde combinatie van glasdikten, spouwbreedte, gasvulling en tussenlagen (PVB-folie, Sound Control folie of giethars) kan voor elke klasse geluidsdemping door ons een glastechnische oplossing worden gevonden. Omdat in geluidwerend glas andere glassoorten kunnen worden toegepast hoeven hierbij de andere bouwfysische eigenschappen zoals bijvoorbeeld warmte isolatie, zonbeheersing, veiligheid en beveiliging niet te worden verwaarloosd. Hieronder een aantal foto’s van toepassingsmogelijkheden:

Verzilverd glasVerzilverd Glas

Verzilverdglas is reflecterend gemaakt door aan een zijde een zilverlaag aan te brengen, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Ruimten kunnen veel groter lijken door eenvoudige spiegeleffecten. Verzilverd glas is op bestelling te snijden in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4 mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, rose en groen.

Isolatieglas met kruiskozijnen

Isolatieglas is leverbaar met kruiskozijnen in verschillende soorten en maten. Dit houdt in dat naast het klassiek vierkant en rechthoek met vakverdeling ook speciale vormen als rond, ovaal, driehoek enz. tot de mogelijkheid behoren. Verder is er keuze uit diverse profielmodellen die weer verkrijgbaar zijn in diverse tinten en designs. Isolatieglas met kruiskozijnen is een energiebesparend en onderhoudsarm product dat uw woning een klassiek karakter geeft.

VentilatieroostersVentilatieroosters

Waar geïsoleerd wordt moet ook geventileerd worden. Voor de gezondheid van de mens is een goede lucht kwaliteit erg belangrijk. Om vocht, vervuilde en/of geurende lucht af te voeren, is ventileren met verse lucht de beste oplossing. U kunt natuurlijk altijd een raam open zetten, maar ventilatie door middel van ventilatieroosters is inbraak-, regen en insectenwerend en dus wel zo comfortabel.

Meer informatie over ventilatieroosters

De verschillende glassoorten van Vriesia
Back To Top
×Close search
Zoeken