skip to Main Content

Workshops Glaskunst 10-daagse

Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas worden samengevoegd door ze gedeeltelijk te smelten. Er kan zowel in het platte vlak als drie-dimensionaal mee gewerkt worden. Deze workshops worden in november tijdens de glaskunst 10-daagse gegeven door een glaskunstenaar in het speciaal daarvoor ingerichte atelier dat voorzien is van een glasoven. Het maximaal aantal deelnemers is acht. Door in te schrijven bent u verzekerd van een plek in de volgende workshop.

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Workshop glaskralen met Kraal en Mo   VOL!

Helaas kunnen we geen aanmeldingen meer aannemen, ik kan je op de reservelijst zetten en op de hoogte houden van een eventueel vervolg.

Workshop: € 52.50 euro per persoon incl. materiaal en koffie/thee

Na een korte uitleg over de veiligheid bij het glaskralen maken en aan de hand van praktische voorbeelden over hoe je een ronde kraal maakt, ga je direct snel zelf aan de slag. Tijdens de workshop is er continue begeleiding en ondersteuning bij het maken van je glaskralen.

Daarna leer je:

  • hoe je het glas smelt met de brander
  • hoe jij je eerste glaskraal maakt
  • vervolgens hoe je jouw glaskraal ook rond houdt en
  • hoe je grotere glaskralen maakt.

Na deze basis leer ik je vervolgens hoe je werkt met de verschillende soorten glas, zowel dekkend alsook transparant en, als de tijd het toelaat,  zelfs de eerste decoratietechnieken zoals het zetten van stippen op je glaskraal.

Het is wel belangrijk dat je goed zicht hebt en beschikt over een goede oog-hand coördinatie. Je voert  gelijktijdig verschillende handelingen met beide handen uit!

Het dragen van een zogenaamde ‘Didymium bril’ ter bescherming van je ogen, is een van de veiligheidsvoorschriften waar Kraal en Mo zich strikt aan houdt. Daarnaast is het dragen van katoenen kleding een ‘must’ en, wanneer je lang haar hebt, je een elastiekje hebt om je haar mee samen te binden.

Je werkt met Italiaans Moretti glas en met de zeer betrouwbare Conkinect propaanbrander. Je kiest je kleuren waarmee je gaat werken, decoreert je kralen met verschillende technieken, leert hoe je stippen gaat zetten… de mogelijkheden zijn ongekend!

Workshop Glasfusion met Magies Glas

Workshop: € 49,00 incl. materiaal en koffie/thee

 3 uur / max. 10 personen

In deze workshops leert je een glazen schaaltje of raamhanger te maken. Je maakt dan een werkstuk van ongeveer 20 x 20 cm.
Onder het genot van een kopje koffie of thee krijgt je eerst een algemene uitleg. Daarna ga je ontwerpen en kunt je beginnen met glassnijden. Na het snijden maakt je het glas schoon en kan het glas verlijmd worden, zodat het werkstuk veilig naar de oven kan.

Het glaswerkstuk gaat dan 1 of 2 keer een hele dag de oven in, daarom kan het werkstuk later opgehaald worden. Op de foto zie je de 2e ovengang waarbij de gesmolten glasplaatjes in een mal gebogen worden in de gewenste vorm

Workshop Glas in lood met Magies Glas

Workshop: € 49,00 euro per persoon incl. materiaal en koffie/thee

3 uur / max. 6 personen

Hier leert u een glas-in-lood raampje zetten van begin tot eind. Onder het genot van een kopje koffie of thee krijgt u eerst een algemene uitleg, waarna u zelf aan de slag gaat met o.a. glassnijden, lood zetten en solderen. Aan het eind van de workshop heeft u een raampje wat u mee naar huis kunt nemen (het raampje is ongeveer 19 x 28 cm).

WORKSHOP RIET

Workshop Riet VOL

Deze groep is vol, op donderdag en vrijdag wordt er ook gefused, als dat niet lukt kunnen we je op een reservelijst noteren voor een ander moment in januari.

Workshop: € 40 euro per persoon
incl. materiaal en koffie/thee

Diverse stroken glas worden gesneden en geschikt op een bakplaatje van 25 x 25 cm, deze wordt in de glasoven op 800 graden samengesmolten. Daarna worden de glaswerkstukken over een buis gebogen zodat het als ‘windlicht’ rechtop kan staan.

Workshop Glas op stok

Workshop: € 35 euro per persoon
incl. materiaal en koffie/thee

Een standaard voor het glas op stok kost € 5,- extra.

Allerlei afbeeldingen kunnen worden gemaakt met een holte voor een stok/pen van 4mm doorsnee om het werkstuk op te presenteren.

Recycle project

gratis

Tijdens de opening op vrijdag 15 november om 10.00 uur wordt op een feestelijke manier een grote ruit aan diggelen geslagen. Deze scherven worden gebruikt om een groeiend kunstwerk te maken met alle bezoekers gedurende de Glaskunst 10-daagse. Zaterdag 23 november wordt het Recycle project afgesloten, de laatste eyecatchers kunnen nog worden toegevoegd waarna het kunstwerk wordt vastgelegd door een professionele fotograaf voor een kunstzinnige foto die symbool staat voor het ‘Scherven brengen Geluk’ Thema van de Glaskunst 10-daagse 2019.

Fotoworkshop

gratis

’t  Filter is een fotoclub van een groep enthousiaste leden met een brede interesse voor fotografie. Leden, variërend van beginnend tot professionele amateur, raken enthousiast en leren van elkaar door onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring.

Zaterdag  16 november verzorgt Jan Gras van Fotoclub ‘t Filter een workshop met tips en trics voor het fotograferen van glasobjecten, wat een goede basis is om mee te doen aan de fotowedstrijd.

De workshops worden in november tijdens de glaskunst 10-daagse gegeven. Voor groepjes van 6-8 personen kunnen we een andere datum prikken. Meer informatie? Neem dan telefonisch contact op via 088 – 111 25 99 of stuur een mail naar: workshop@vriesiaglas.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken