skip to Main Content

De Glaskunst 10-daagse 2019

Van vrijdag 15 november tot maandag 25 november 2019 van 10.00 tot 17.00 uur staat Vriesia, Bouwen met Glas in Sneek volledig in het teken van de Glaskunst 10-daagse. Tijdens dit unieke evenement kunt u iedere dag gratis genieten van een bijzondere glaskunstexpositie met een unieke collectie kunstzinnige toepassingen van glas en licht.

Gedurende de 10 dagen worden glas workshops georganiseerd door diverse kunstenaars en kan er met de fotowedstrijd een uniek glas geblazen prijs gewonnen worden. Het maximaal aantal deelnemers is tien. Door in te schrijven bent u verzekerd van een plek in de volgende workshop.

Fotowedstrijd tijdens de Glaskunst 10-daagse!

‘Scherven brengen Geluk’

Doe mee met de Glaskunst Fotowedstrijd 2019 met als thema ‘Scherven brengen Geluk’, door een  bijzondere foto te maken van een Glaskunstobject op de expositie van de Glaskunst 10-daagse.

Zaterdag 16 november van 13.30 tot 16.30 uur geeft Fotoclub ’t Filter een workshop waarin tips en tricks gegeven worden over het fotograferen van glasobjecten. Deelnemen kan alleen met uw eigen camera.

Gedurende de expositie kan er volop geoefend worden op de perfecte foto die naderhand wordt bewonderd en beoordeeld door een jury bestaande uit Jan Gras en Piet Haaksma van Fotoclub ’t Filter, Saskia Bruinsma; professioneel fotograaf en Tinka de Jong; eigenaresse van Vriesia Glas en organisator van de Glaskunst 10-daagse.
De foto kan digitaal en vrij van rechten ingeleverd worden in JPEG max. 2 MB onder vermelding van uw naam en telefoonnummer naar workshop@vriesiaglas.nl.

De 1e prijs van de Glaskunst Fotowedstrijd bestaat uit een ingelijste uitvergroting van de winnende foto en een kunstzinnige glazen Award
gemaakt door glaskunstenaar Alwin Overwater van Glasblazerij ’t Quakeltje die ook exposeert tijdens de Glaskunst 10-daagse.

Tijdens de Glaskunst 10-daagse kunt u kiezen uit de volgende workshops:

Datum

Vrijdag 15 november
Zaterdag 16 november
Zondag 17 november
Maandag 18 november
Dinsdag 19 november
Woensdag 20 november
Donderdag 21 november
Vrijdag 22 november
Zaterdag 23 november
Zondag 24 november

9.30- 12.30 uur

Opening


Workshop Riet – Tinka de Jong
Workshop Glas in Lood – Marije Gies
Workshop Glaskralen – Monique de Jong
Workshop Glas fusing – Marije Gies
Workshop Glas op stok – Tinka de Jong
Recycle project

13.30- 16.30 uur


Glasfotografie – ‘t Filter
Wijnproeverij

Workshop Glas in Lood – Marije Gies
Workshop Glaskralen – Monique de Jong
Workshop Glas fusing – Marije Gies


Lezing Glaskunst Magies Glas

De Kunstenaars

Benieuwd naar de kunstenaars?

De workshops

Benieuwd naar de mogelijke workshops?

Back To Top
×Close search
Zoeken