Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home

Glaskunst 10-daagse

Van vrijdag 16 november tot en met maandag 26 november 2018 van 10.00 tot 15.00 uur staat Vriesia, Bouwen met Glas in Sneek volledig in het teken van de Glaskunst 10-daagse. Tijdens dit unieke evenement kunt u iedere dag gratis genieten van een bijzondere glaskunstexpositie met een unieke collectie kunstzinnige toepassingen van glas en licht.

Vrijdag 16 november openen we met een lezing over Monumentale Glaskunst en er worden gedurende de 10 dagen workshops georganiseerd door diverse kunstenaars. Het maximaal aantal deelnemers is tien. Door in te schrijven bent u verzekerd van een plek in de volgende workshop.

Fotowedstrijd tijdens de Glaskunst 10-daagse!

Tijdens de Glaskunst 10-daagse wordt u voor een fotowedstrijd uitgenodigd om een bijzondere foto te maken van een glaskunst-kunstwerk op de expositie.
Fotoclub ’t Filter geeft zaterdag 17 november van 13:00 – 15:00 uur een workshop waarin tips en trucs gegeven worden over het fotograferen van glasobjecten, waarvoor u zich aan kunt melden met uw eigen camera.

Gedurende de 10-daagse kan er volop geoefend worden op de perfecte foto die na de Glaskunst 10-daagse wordt bewonderd door een jury bestaande uit Jan Gras en Piet Haaksma van Fotoclub ’t Filter, Saskia Bruinsma, zij is professioneel fotograaf en Tinka de Jong, eigenaresse van Vriesia Glas en organisator van de Glaskunst 10-daagse. De foto kan digitaal ingeleverd worden in JPEG-max 2 MB onder vermelding van uw naam en telefoonnummer naar workshop@vriesiaglas.nl.

Eind november kan de winnaar zijn/haar foto uitvergroot en ingelijst winnen met een prachtige glas geblazen trofee, gemaakt door Alwin Overwater van Glasblazerij Het Quakeltje die ook exposeert tijdens de Glaskunst 10-daagse.

Tijdens de Glaskunst 10-daagse kunt u kiezen uit de volgende workshops:

De Kunstenaars

Benieuwd naar de kunstenaars?

De workshops

Benieuwd naar de mogelijke workshops?

Wat zoekt u?