skip to Main Content

Wij blikken terug op 85 jaar Vriesia | Bouwen met Glas

Toen grootvader De Vries in 1936 in één van de oudste straten van Sneek, zijn onderneming aan de Oude Koemarkt begon, had hij niet kunnen denken wat hieruit meer dan 85 jaar later zou ontstaan. Anno 2021 is Vriesia uitgegroeid tot hét glasbedrijf van Noord-Nederland.

Eigenaresse Tinka de Jong – de Vries is er van jongs af aan ingerold. Glas. Het is haar leven. Haar vader zette aanvankelijk grootvaders schildersactiviteiten voort. “Glaszetten was een bijproduct. Maar in 1995 kwam de omslag. Mijn vader kreeg de kans om voor een verzekeringsmaatschappij de regionale glaszetter te worden. Ik kwam vers van de HEAO en mocht van hem het bedrijf in die richting optuigen.” Sinds 2005 is Tinka directeur-eigenaar van het familiebedrijf. Naast het glaszetten zette ze een totaalconcept op van bouwgerelateerde glasproducten. Van tuinkamers van glas, kozijnen met isolatieglas en volglazen windschermen tot glazen interieurdelen zoals deuren, wanden en zelfs volledige trappen.

De straat waar het in 1936 allemaal begon

Glasprojecten én 24/7 glasservice

Ruit kapot? Eén belletje naar Vriesia bracht uitkomst. “Wij onderscheiden ons met 24/7 glasservice. Naast diverse woningcorporaties, Politie Friesland en diverse verzekeringsmaatschappijen bedienden wij ook de particuliere klant.

Om dat waar te maken, had Vriesia een groot team van servicemonteurs in dienst.” Het vinden van vakbekwaam en servicegericht personeel was altijd een uitdaging en daarom werden vakmensen intern opgeleid.

Dit is dan ook waar Vriesia Bouwen met Glas voor stond; kwaliteitsproducten vakkundig geplaatst door eigen ambachtslieden.”

Onderweg naar een mooi glasproject

De Vriesia showroom in Sneek: Was uniek in zijn soort

Vriesia Bouwen met Glas heeft altijd gelooft in de combinatie van de bedrijfsactiviteiten met een fysieke showroom. “Die heeft ons in 2008-2010 door de crisis geholpen. Omdat de bouw zo in ontwikkeling is, merkten wij dat klanten zich online oriënteren om daarna toch de showroom te bezoeken om in alle rust inspiratie op te doen en een eerlijk en vakkundig adviesgesprek met één van onze glasexperts te voeren.

Net zoals de bouwwereld veranderde, veranderen wij continue mee. Naast glasproducten zoals kozijnen en windschermen konden klanten ook altijd in onze showroom terecht voor stoere staallook wanden, glazen tuinkamers of overkappingen en andere glas gerelateerde producten.”

Showroom Vriesia | Bouwen met Glas

Service & kwaliteit

Kortom, van grootschalige glasprojecten tot het vervangen van een koelkast-ruitje. Van tuinkamer in uw tuin tot vervanging van bestaande ruiten door isolatieglas. Voor elke behoefte op glasgebied was Vriesia Bouwen met glas dé partner. Niet voor niets vertrouwden particuliere en zakelijke klanten in Noord-Nederland 85 jaar op het vakmanschap en de scherpe prijzen van Vriesia Bouwen met glas.

Helaas is dit hoofdstuk ten einde. We bedanken al onze klanten, werknemers én relaties en wie weet komen we elkaar in de toekomst nog eens tegen.

Bouwnormen en keurmerken

Back To Top
×Close search
Zoeken