skip to Main Content
Vriesia bouwen met glas ook voor onderhoud
Vriesia bouwen met glas ook voor onderhoud

Onderhoud glas- en schilderwerken

Bij Vriesia bouwen met glas kunt u kiezen voor onderhoud van verf- en kitwerk, draaiende delen en ventilatie.

Verf- en Kitwerk

Om de hoeveelheid vocht op de randafdichting van het glas zoveel mogelijk te beperken moet het verf- en kitwerk in goede staat zijn. Dit geldt zowel voor het buiten als het binnen verf- en kitwerk. Het is dan ook nodig om ten minste eenmaal per jaar het schilderwerk en de kit te inspecteren en indien nodig bij te (laten) werken of te vernieuwen. Vriesia heeft hiervoor haar eigen serviceschilders.

Draaiende Delen

Slecht functionerende draaiende delen zijn vaak de oorzaak van lekkage in de randafdichting van het isolatieglas. Ramen en deuren moeten soepel kunnen draaien en eenvoudig af te sluiten zijn. Door het duw- en trekwerk gaan de verbindingen tussen de stijlen en dorpels kapot met alle gevolgen van dien. Laat daarom tijdig uw glaswerk onderhouden.

In stand houden van ventilatie

Bij de onderste glaslat is een ventilatiemogelijkheid gecreëerd om overtollig vocht in de buurt van de beglazing af te voeren. Deze ventilatie opening moet vrij van stof, vuil en ongedierte gehouden worden.

Reinigen

Tenminste tweemaal per jaar moeten de ramen en kozijnen worden gereinigd. De vervuiling in de lucht tast het kit- en schilderwerk aan. Reinigen betekent ook het verlengen van de levensduur van het kit- en schilderwerk. Het glas mag niet gereinigd worden met schurende of agressieve middelen, deze kunnen namelijk krassen veroorzaken. Aangeraden wordt neutrale hand vaatwasmiddelen te gebruiken in plaats van vaatwasmachinemiddelen. Altijd naspoelen met schoon water

Schilders voor onderhoud
Back To Top
×Close search
Zoeken