skip to Main Content

Het verhaal van meneer en mevrouw Kersten

“Alsof je op vakantie bent in je eigen huis”

Aanvankelijk wilden meneer en mevrouw Kersten een afdakje waaronder ze bij regen toch droog buiten konden zitten. Maar wat begon als een eenvoudig plan, groeide uit tot een tuinkamer van 30 m2 die twee zijden van het huis omvat. En daar hebben ze geen moment spijt van gehad.

“We wilden het buitenseizoen verlengen”

Om een hoek gebouwd

Het bijzondere van de tuinkamer bij de familie Kersten is dat hij om de hoek van het huis heen is gebouwd. Daardoor zit je in de nieuwe ruimte voor je gevoel echt middenin de tuin. “We hebben een mooie grote tuin aan het water”, vertelt meneer Kersten. “De paar meter voor de tuinkamer kon er makkelijk vanaf. We zitten nu mooi beschut tussen de bloemen en planten, met uitzicht op onze zeilboot. Alsof je op vakantie bent in je eigen huis. Met mooi weer schuiven we de deuren open en gebruiken we de zonneschermen. Ons tuinseizoen wordt dankzij de tuinkamer flink verlengd.”

Ruimtelijk effect

“In de oude situatie hadden we in de achtergevel een raampartij met daaronder een radiator en ernaast een deur naar de tuin. We hebben de radiator laten vervallen en vloerverwarming genomen. Daarna zijn de drie ramen en deur vervangen door een schuifpui. Omdat alles nu glas is, geeft dat in huis een heel ruimtelijk effect. Ik vind het echt een verfraaiing van ons huis. Het donkergrijze aluminium profiel knalt eruit. Onze straat- en buurtgenoten zeggen allemaal: ‘Dit is echt fantastisch’. Het zou me niet verbazen als Vriesia meer dergelijke, wat meer bijzondere opdrachten krijgt.”

“Onze straat- en buurtgenoten zeggen allemaal: ‘Dit is echt fantastisch’”

Sympathieke vaklui

“De bouw van de tuinkamer heeft maar een week gekost. Alles is heel vakkundig gedaan door een stel sympathieke kerels met aandacht voor hun werk én voor ons als bewoners. Nu heeft alleen het deel van de tuin dat grenst aan de tuinkamer nog een finishing touch nodig. Dat valt niet onder de werkzaamheden van Vriesia, dus dat besteden we uit aan een andere partij.”

Neem direct contact met ons op!

Back To Top
×Close search
Zoeken