skip to Main Content

Het verhaal van Familie De Jong

“Overdag als zoom/skype-vergaderlocatie en werkruimte, ’s avonds als privéterras voor een wijntje en gezelligheid”

Tuinkamer verrijking voor huis én tuin

De dagelijkse routine van Arnold de Jong: lopen met de hond, koffiezetten en zich installeren in de tuinkamer alias thuiskantoor. Toen de overheid vanwege corona half maart 2020 iedereen opriep zoveel mogelijk thuis te werken, was de tuinkamer net een paar weken klaar en bleek de extra ruimte niet alleen een leuke, maar ook een praktische aanwinst. Overdag als zoom/skype-vergaderlocatie en werkruimte, ’s avonds als privéterras voor een wijntje en gezelligheid.

Bekijk de folder

“We wilden het buitenseizoen verlengen”

Ontwerp passend bij stijl van het huis

In het najaar van 2019 ontstond bij Arnold en zijn vrouw Judith het idee voor een tuinkamer. “We wilden het buitenseizoen verlengen”, zegt Arnold. “We hadden achter het huis wel een terras waar we vaak zaten, maar een overdekte buitenruimte die je ook kunt afsluiten leek ons ideaal. Op de fair bij Vriesia Glas zagen we een mooi voorbeeld van een tuinkamer. Toen hebben we hen gevraagd een ontwerp te maken passend bij ons jaren ’50 huis.

Het prettige van Vriesia is dat ze verschillende opties aandragen en suggesties doen. Zonwering leek mij bijvoorbeeld niet nodig, maar zij vertelden dat bijna iedereen die een tuinkamer zonder zonwering laat neerzetten, binnen een jaar besluit dat toch te nemen. Net als de ledverlichting. ’s Avonds dimmen we het licht zo ver terug dat we nog net ons glas wijn kunnen vinden.”

Tuin krijgt meer waarde

“Wat ik verrassend vind, is dat de tuin in oppervlakte kleiner is geworden, maar in beleving juist groter. Eigenlijk zit ik hier altijd; ik kan de rest van het huis wel verhuren, haha. Dankzij deze ruimte is de tuin een stuk belangrijker geworden. Het is leuk om elke dag de egel te zien scharrelen en het drukke gedoe van een groep mussen te volgen.”

“Het prettige van Vriesia is dat ze verschillende opties aandragen en suggesties doen.”

Buffer tegen warmte en kou in huis

“We waren bang dat het met hoge buitentemperaturen in huis veel warmer zou worden, maar het tegendeel is het geval. De tuinkamer werkt als een soort buffer dus in huis blijft het juist koeler. De zon schijnt niet meer direct in de woonkamer. En zo zal het ’s winters de kou op afstand houden.”

Neem direct contact met ons op!

Back To Top
×Close search
Zoeken