skip to Main Content

Het verhaal van Sebastiaan en Thessa Mulder

“De tuinkamer is een verlengstuk van ons huis geworden”

Sebastiaan en Thessa Mulder verhuisden vorig jaar van Zuiderburen in Leeuwarden naar nieuwbouwwijk Techum in de stad. “We wilden wel op fietsafstand van de stad blijven wonen, maar wat groter en vrijer”, vertelt Sebastiaan. “De tuinkamer die werd aangebouwd door Vriesia is een belangrijk onderdeel van dat vrije gevoel.”

Bekijk de folder

“Van de wind hebben we geen last meer want de tuinkamer is tochtvrij.”

Die tuinkamer was er niet meteen. Sebastiaan: “De eerste zomer die we hier vorig jaar vertoefden, was meteen een bloedhete zomer. Het huis staat volledig in de zon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Omdat je op de ruimte zit waait het wel altijd, dus een parasol of zonnescherm kon niet vanwege de wind. We zaten weinig buiten, want brandden we niet weg dan waaiden we wel weg. Het idee voor een tuinkamer had ik al tijdens de bouw, maar na die eerste zomer wisten we het echt zeker.”

Thessa en Sebastiaan gingen op zoek naar de mogelijkheden. Thessa: “Om het van ver weg of internet te halen, viel bij ons meteen af. Leveranciers uit de buurt zijn we allemaal langs geweest. Maar dan merk je dat zelfs het kiezen uit een boekje lastig is.”

Vriesia heeft een showroom en dat werkte voor het stel veel beter. Thessa: “Alles bekijken, aanraken, uitproberen. Foto’s maken om thuis nog eens te bekijken.” “En de medewerkers hebben verstand van oplossingen”, vult Sebastiaan aan. Bij het inmeten bleek namelijk dat de tuinkamer een meter breder moest, vanwege de ramen en de schuifpui. Sebastiaan: “Waren ze niet langs geweest dan hadden wij een groot probleem gehad met een meter tekort. Die betrokkenheid deed ons goed. Het is toch een deel van je spaargeld dat je gaat besteden en dat wil je wel goed doen.”

“Vriesia heeft een showroom en dat werkte voor ons zoveel beter”

Sneller dan gepland

Twee bouwers hadden de tuinkamer in een week staan. Thessa: “Zelf konden we gewoon aan het werk, we lieten de deuren voor ze los. Dat voelde vertrouwd.” De klap op de offerte tot de afbouw, duurde maar zeven weken. Sebastiaan: “Dat was zelfs nog een week sneller dan gepland, omdat de stratenmaker zou komen na de bouw. Vriesia zag mogelijkheden de planning aan te passen zodat die twee mooi op elkaar aansloten. Ook na oplevering bleven ze flexibel. Er was een profiel beschadigd, dat kwamen ze repareren binnen een week en zonder afspraak. Ze konden er van buitenaf bij dus we hoefden er niet voor thuis te blijven.”

Tochtvrije tuinkamer

De hele bovenkant van de tuinkamer kan open en dicht met zonwering, binnenkort laat het stel mogelijk nog de lange zijde van screens voorzien. Ook kunnen alle glazen wanden open en dicht. Thessa: “Zo kunnen we met de tuinkamer van Vriesia alle kanten op: uit de zon, in de zon, uit de wind, of in de wind. Het fijne is; met een paar minuutjes zon op de tuinkamer, blijft de warmte lang hangen en zit je er ’s avonds nog heerlijk lang. Van de wind hebben we geen last meer want de tuinkamer is tochtvrij.”

“Het is écht een verlengstuk van ons huis geworden.”

De tuinkamer geeft vrij uitzicht over de natuurlijke omgeving achter het huis. Sebastiaan: “Je hebt echt het gevoel dat je midden in een landelijke omgeving woont. Verschillende buren zijn al wezen kijken hoe wij het hier voor mekaar hebben. Het is hier soms een zoete inval. Maar we vertellen er graag over en adviseren dan ook altijd eens bij Vriesia binnen te lopen om gewoon eens te kijken wat er allemaal kan.” Intussen dartelt Niene van 16 maanden vrolijk door de tuinkamer, die inmiddels deels speelkamer is geworden. Maar ’s avonds, dan is de ruimte voor Thessa en Sebastiaan. Thessa: “De tv staat bij ons vaker uit dan aan, we genieten liever in de loungehoek van de ondergaande zon.”

Neem direct contact met ons op!

Back To Top
×Close search
Zoeken