skip to Main Content

Het verhaal van Familie Van den Berg

De stap naar Vriesia Glas was voor Gerwin en Marije van den Berg eigenlijk een hele kleine. “Natuurlijk zet je wat dingen naast elkaar, je bekijkt referenties en vergelijkt prijs en materiaal. Maar bij Vriesia hadden we meteen een goed en vertrouwd gevoel. Alleen al fysiek kunnen binnenstappen en rondlopen tussen de producten waar je uit kunt kiezen, is een groot voordeel. De showroom maakt het tastbaar. Vriesia levert maatwerk en het totaalplaatje klopt gewoon.”

Maak kennis met de familie Van den Berg: Vader Gerwin, moeder Marije, zoon Jelger van 7 en dochter Maudy van 5. In augustus wonen ze twee jaar in hun eengezinswoning in Heerenveen. Dolblij waren ze met de verhuizing van een flat naar de tussenwoning. Gerwin: “Met jonge kinderen wil je niets liever dan een warm huis met een fijne tuin.” Aan de woning uit 1978 moest wel het een en ander gebeuren voor het huis het warme en behaaglijke plekje werd wat ze voor ogen hadden. Het dubbelglas van 40 jaar oud had allang geen waarde meer. “Het originele glas zat er nog in, in kozijnen van aluminium. Dat laat ontzettend veel kou door. Het eerste half jaar hebben we er nog zo in gewoond, maar de urgentie om dat aan te pakken was voor ons meteen duidelijk.”

Bekijk de folder

“Vriesia Glas gaf ons een goed en vertrouwd gevoel!
Dat maakte de keuze gemakkelijk.”

Samen naar resultaat

Terug naar dat ‘fysiek binnen kunnen stappen’ in de uitgebreide showroom. Dat zorgde ook meteen voor persoonlijk contact met Vriesia. Gerwin: “Je ziet de mensen rondlopen die bij jou in huis komen voor de plaatsing. Zo kom je samen ook tot betere ideeën. Op die manier hebben we bij het achterraam bedacht dat het oorspronkelijke muurtje onder een stukje kozijn beter kon vervallen. Zoiets bedenk je niet op papier of via de mail. Het is echt fijn dat ze die betrokkenheid tonen.”

“Zowel de vertegenwoordigers als monteurs zijn vooraf langs geweest om de situatie te bekijken.”

Splendid Pliss zonwering

Duurzaamheid in z’n recht

Met een duurzaamheidslening van de overheid is bijna de hele woning in het kunststof gezet. Die lening was zo geregeld. Gerwin: “Je levert je offerte in, ze vragen om wat extra gegevens, je wordt getoetst en drie weken later is het rond.” Met duurzaamheid waren Gerwin en Marije in de flat ook al bezig, maar in deze woning komt het pas echt tot zijn recht. “Al het glas wat we nu hebben geplaatst is een upgrade van het vorige, dus dan is het al gauw duurzaam.”

Erg blij met het eindresultaat!

Snelle afhandeling

In februari werden de plannen concreet, in mei kon er al geleverd worden door Vriesia. Die verbouwing zelf was in een week klaar. Kozijnen, glas, plisségordijnen, horren, zonwering, boven en beneden; het hele pakket compleet. Het gezin kon gewoon blijven wonen, al was dat natuurlijk wel eens een beetje behelpen. “Maar de overlast werd tot een minimum beperkt”, aldus Gerwin.

“De verbouwing zelf was in een week klaar”

Woningverbetering

De stookkosten werden direct verlaagd. Gerwin: “Die eerste zomer was het meteen koeler in huis, maar voornamelijk in de winter was het nieuwe raamwerk tegen de kou wel fijn. Toevallig had ik deze maand de afrekening voor de energie. We kregen 200 euro terug, want we hadden het bedrag nog niet aangepast. Dat zijn natuurlijk wel de mooie dingen!”

Enkele buren hebben inmiddels de kunst afgekeken en gezien hoe het ook kan. Gerwin: “Er zijn veel van deze zelfde woningen in de wijk. Buren zijn geïnteresseerd in de financiering van de verbouwing, maar ook de producten en het werk van Vriesia. Ik verwacht ze hier zeker vaker te zien de komende jaren.”

Profiteer van onze actie!

Neem direct contact met ons op!

  • Sleep bestanden hierheen of
Back To Top
×Close search
Zoeken