skip to Main Content

Het verhaal van Familie Bouwmeester

“Ons huis is toekomstbestendig dankzij Vriesia uit Sneek”

Vriesia plaatste voor de familie Bouwmeester twee kunststof schuifpuien met HR++ gelaagd veiligheidsglas, een nieuwe kunststof voor- en achterdeur en kunststof draaikiepramen, tevens met HR++ isolatieglas. Daarnaast zijn de kunststof kozijnen voorzien van insectenhorren en aan de buitenzijde onderhoudsvrije rolluiken.

Bekijk de folder

“De waarde van ons huis is echt gestegen dankzij de investeringen die we deden”

Openslaande voordeur

De voordeur is het meest in het oog springende verandering. Alie: “Dat was voorheen een enkele deur met een raampartij ernaast. Nu is het een dubbele deur zoals je bij vroegere notariswoningen ook wel ziet.” Dat geeft het huis niet alleen een statige uitstraling, het is ook toekomstbestendig. Alie: “Zouden we op den duur met een rolstoel of rollator naar binnen moeten, dan kan dat. Ons huis is er op ingericht om oud in te worden.” De nieuwe voordeur bleef ook in het dorp niet onopgemerkt. Harrie: “We hebben heel wat dorpsbewoners op de koffie gehad.

Nieuwsgierige belangstellenden noemen we ze wel eens gekscherend.” Naast de bijzondere entree trokken ook de rolluiken de aandacht. “Dat is iets wat je in het zuiden van het land veel meer ziet, en hier in het noorden nog nauwelijks. Wij vinden het ideaal. Het is ‘s zomers niet alleen heerlijk koel hier in huis, de luiken hebben een dermate isolerende werking dat ze ‘s winters de warmte binnenhouden. Daarnaast werken ze inbraakvertragend.”

Nieuwe kunststof voordeur

“Vriesia houdt ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen”

Kunststof schuifpuien met HR++ gelaagd veiligheidsglas

Schuifpui

Over de schuifdeuren die Vriesia plaatste, is het stel dolenthousiast. Harrie: “De kwaliteit is zo degelijk, maar toch zo licht dat je ze open kunt schuiven met je pink. Daar hangt een prijskaartje aan, en toch is Vriesia niet de duurste. Bovendien is het een keus die je zelf maakt. Wij zouden het weer zo doen als we zouden moeten.” Alie: “Bij Vriesia is het een voordeel dat je in de showroom kunt zien hoe de producten in elkaar zitten, de materialen kunt bekijken en letterlijk kunt aanraken. Dat maakt het tastbaar en dat is niet te vergelijken met internet waarop je tegenwoordig veel kunt vinden.” Harrie vult aan: “Medewerkers van Vriesia nemen ook nog eens de tijd en moeite om uit te leggen hoe hun product technisch in elkaar zit, dat geeft een goed gevoel. We zijn altijd heel correct en netjes behandeld, niks geen opdringerigheid. Ondanks dat ze natuurlijk graag wat wilden verkopen, gaven ze ons de ruimte vrijblijvend rond te kijken.”

Onderhoudsvrije rolluiken
Kunststof schuifpui

“Het mooiste vinden we de open dagen bij Vriesia ”, aldus Harrie. “Dan krijgen we steevast een uitnodiging, en er is altijd iets nieuws wat ze presenteren. Zo houden ze ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Of het nou driedubbele beglazing of een nieuw soort folie is, het is altijd interessant. Dat is een enorm verschil met vroeger, toen alles standaard was.”

“Ons huis is er op ingericht om oud in te worden”

Lange verbouwing

De verbouwing heeft ruim twee jaar geduurd, en nog is het stel bezig om de puntjes op de i te zetten. Dat doen ze voor het grootste deel zelf, ondanks dat ze hun pensioengerechtigde leeftijd inmiddels voorbij zijn. “Je wordt er steeds handiger in”, zegt Harrie. “En we hebben de tijd”, vult zijn vrouw aan. “We leven bij de dag, we pakken aan wat op ons pad komt. Soms besluiten we ‘s morgens om die dag even niet te klussen, dan gaan we er bijvoorbeeld lekker met de fiets op uit. Fietsen, wandelen, weekendjes weg, vakanties naar Portugal of Griekenland, theatervoorstellingen, lekker uit eten; Alie en Harrie weten wat genieten is. “Zo willen we wel 100 worden.”

Profiteer van onze actie!

Kunststof Schuifpui
Glazenwassen cadeau actie
Actie geldig t/m 31 mei 2019

Neem direct contact met ons op!

Back To Top
×Close search
Zoeken