Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home
Kozijnen Van Vriesia Bouwen Met Glas

Lekker leven en besparen tegelijk

In ‘duurzaam’ zit het woordje ‘duur’. Daardoor kan het lijken of je altijd iets moet inleveren om duurzaam te leven of dat het geld kost. En dat terwijl het tegendeel eerder waar is.  In een goed geïsoleerd huis bijvoorbeeld, woon je prettiger en je kunt meteen een spaarpotje vullen. In tien jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro’s. Glas speelt daarin een steeds grotere rol.

Zo werkt het
Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas is geen grote verbouwing. Het plaatsen duurt ongeveer een dag. Het werk gebeurt voor een groot deel van buitenaf én bij het vervangen van kozijnen blijven de muren in tact. Bij bestaande kozijnen wordt de sponning breder gemaakt. Hierdoor kan er zaagsel vrijkomen. Wij ruimen alles weer netjes voor je op. Als je je vensterbank leegmaakt en je meubels voor het raam weg schuift, kunnen we zo aan de slag!

Laag btw-tarief verlengd
Denkt u aan nieuw glas, nieuwe kozijnen? En is uw huis minstens twee jaar oud? Dan betaalt u het lage btw-tarief van 6% voor het verbeteren van de isolatiewaarde van (delen van) de woning. Het verlaagde btw-tarief geldt voor de arbeidskosten, niet voor de materiaalkosten.

Ontdek wat je zelf kunt doen
Ga je kozijnen vervangen, kies dan meteen voor triple glas en goed isolerende kozijnen met dubbele kierdichting. Dit is wat duurder maar je hebt nog meer comfort en je bespaart ook meer. Bedenk dat kozijnen en glas lang mee gaan.

Vergeet bij het isoleren van de ramen ook de rest van je huis niet. Zo voorkom je dat er vocht (condens) op je muren, vloer of dak komt. Ventileren met behulp van roosters voorkomt vochtplekken en schimmels en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan is een energielabel verplicht. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is, vergeleken met gelijksoortige huizen. Het geeft informatie over zaken als vloerisolatie, verwarming en het type glas. Huizen die het minst zuinig zijn, krijgen een rood G-label. Een huis met een groen energielabel is het zuinigst en niet alleen comfortabeler, u bespaart ook flink op de energiekosten.

5 procent spaarrente
Energiebesparende maatregelen verhogen je wooncomfort en verlagen je energierekening. Maar je hebt wel geld nodig om je woning energiezuiniger en duurzamer te maken.

Je mag voor energiebesparende maatregelen tot 106 procent van je woningwaarde lenen (vanaf januari 2018). Als je de kosten en besparing van het vervangen van enkel glas door HR++ glas (in bestaande kozijnen) vergelijkt met een spaarrekening zou je 5 procent rente krijgen. De huidige rente op een spaarrekening ligt onder de 2 procent. Isolerend glas is gunstig voor de waarde van je huis. En voor je dagelijkse woonplezier.

Bij Vriesia geven we eerlijk en vakkundig advies, dus kom vooral langs in onze showroom, dan ziet u meteen wat er allemaal kan. Een snel online advies? Vul dan onderstaand formulier in met uw wensen.

  • Informatie over uw woning

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Uw contactgegevens

Wat zoekt u?