Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home
De Glaskunst 10-daagse 2018
De Glaskunst 10 - daagse 2018 foto van Johan de Vries Old Ambt Glasblazerij

Glaskunst expositie en toegepaste glaskunst

Het ontwerpen van een ruimte is zonder daglicht niet denkbaar. Licht en ruimte vullen elkaar aan. In de architectuur is licht een belangrijk element. Maar het belangrijkste: licht bepaalt mede de sfeer van een ruimte, bijvoorbeeld met gekleurd of ovengevormd glas. En met de snelheid van onze innovaties worden de mogelijkheden alleen maar verder uitgebreid. Zo kan een gebouw een eigen identiteit verwerven door creatieve toepassingen in combinatie met functioneel isolatieglas.

Glastoepassingen

Ik ben gek op glas en wil onze klanten met deze expositie zoveel mogelijk toepassingen van glas laten zien. Wij bieden niet alleen vensterglas op maat, maar ook een keur aan andere glas gerelateerde producten, van serres en kunststofschuifpuien tot windschermen en keukenachterwanden.

Ovengevormd glas is in Nederland nog een vrij onbekende vorm van glaskunst. In ovens kunnen kleuren en vormen in glas samengesmolten worden. Toegepast in de woon- en werkomgeving voegt glas met licht een samenspel toe tussen binnen en buiten,  sterk en breekbaar, licht en donker, kleur en lichtinval.

Innovatie

Samenwerking met glaskunstenaars kan leiden tot innovatieve toepassingen van glas. Deze expositie laat zien hoe met kunstzinnige toepassingen van glas en licht, een ruimte positief beïnvloed wordt.

Negen Nederlandse kunstenaars hebben ruim 80 glazen kunstwerken tentoongesteld. Kleurrijk, glaskunst op maat en toegepaste glaskunst. Er worden verschillende technieken getoond met werk van:

Hanneke Pereboom met glastoepassingen van gefused glas, Wim Schingenga toont zijn nieuwste vogelproject van plexiglas, Levien Drost toont een kroon van gegoten glas, Rob Migchelbrink werkt met glastoepassing in metaal, Marieke Reinsma maakt glas in lood op maat met diverse gebrandschilderde stripfiguren, Willem Noyons exposeert een deel van een bijzonder Helmenproject dat momenteel opgesteld staat in museum Utrecht, naar aanleiding van het schilderij ‘De slapende Mars”, Vincent van Leeuwen en Gemma Maas snijden, breken en knabbelen vlakglas, Johan de Vries blaast grote schalen van glas en bijzonder trots ben ik op glasblazer David Beliën, glasblazer uit Leerdam, hij exposeert diverse bijzondere glastoepassingen van glasgeblazen urnen en lampen. kortom te veel om op te noemen.

Ambacht

Deze veelheid aan veelkleurige glaskunst toepassingen is 10 dagen naar Sneek gehaald. Dit is een unieke kans om deze bijzondere kunstvorm te zien en te beleven, gratis, ter promotie van het mooie glasambacht, gedurende 10 dagen in de toonzaal van Vriesia Glas elke dag van 10 tot 15:00 uur.

Naast de expositie kunt u ook zelf aan de slag tijdens een workshop Glas-in-lood of Glasfusion onder leiding van een gediplomeerde glazenier.

De Glaskunst 10-daagse van vrijdag 17 november tot 27 november 2017 is iedere dag geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Op zondag 19 november van 13:00 uur tot 15:00 uur kunt u diverse wijnen proeven tijdens de wijnproeverij onder het genot van live muziek. Zondag 26 november zijn verschillende glaskunstenaars aanwezig voor een Meet & Greet van 13:00 tot 15:00 uur waarbij zij achtergronden bij de kunstwerken toelichten en glaskunst aangekocht kan worden rechtstreeks van de kunstenaar, zonder commissie of galeriekosten.

 

Ontdek zelf al die verschillende toepassingen van glas. Kijk voor het volledige programma kijk op Glaskunst 10-daagse

 

Wat zoekt u?