Vriesia Glas en Kozijnen op Facebook Blog: bouwen met glas Veel gestelde vragen Vriesia Glas en Kozijnen op Twitter
Home

Energielabel en besparen

Lekker leven en besparen tegelijk

In ‘duurzaam’ zit het woordje ‘duur’. Daardoor kan het lijken of je altijd iets moet inleveren om duurzaam te leven of dat het geld kost. En dat terwijl het tegendeel eerder waar is.  In een goed geïsoleerd huis bijvoorbeeld, woon je prettiger en je kunt meteen een spaarpotje vullen. In tien jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro’s. Glas speelt daarin een steeds grotere rol.

Energieglas en -kozijnen

HR++ glas is inmiddels de nieuwe standaard. Maar er is nu ook drievoudig isolatieglas. Dit bestaat uit drie platen glas die zowel in dikte en soort van elkaar kunnen verschillen. De gesloten spouwruimtes worden gevuld met een soort gas dat een betere isolatiewaarde heeft dan lucht. Driedubbel isolatieglas isoleert tot negen maal beter dan enkele beglazing en tot vijf keer beter dan dubbele beglazing.

En nog meer in combinatie met energiekozijnen. Die hebben als groot voordeel dat ze geen stalen koudebrug hebben. Hierdoor ontsnapt er geen warmte door het kozijn naar buiten. Energiekozijnen van Vriesia Glas totaal hebben het energie A-label. We laten u graag de mogelijkheden zien.

Zonnecellen in glas

En wat dacht u van zonnecellen tussen glas in bijvoorbeeld de dakbeglazing van uw serre, tuinkamer of carport? Een investering die je al in een paar jaar terugverdient. Voor architectonische toepassingen worden steeds vaker semitransparante zonnepanelen gebruikt. Met vierkante zonnecellen tussen twee glasplaten is er alle vrijheid in uiterlijk en afmetingen. En de normale toepassingsmethodes van ‘gewoon’ glas blijven bestaan. En de ontwikkelingen gaan steeds verder. Zo zijn er nu ook proeven met strips van zonnecellen in de spouw tussen twee glazen platen. Hierdoor blijft de lichtinval optimaal. Bijkomend voordeel: de ruimte achter de zonneramen wordt minder sterk verwarmd.

Energielabel verplicht

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan is sinds dit jaar een energielabel verplicht. Grote kans dat u in januari of februari een voorlopig energielabel op de deurmat vindt, op basis van de gegevens die het Kadaster heeft over uw woning. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is, vergeleken met gelijksoortige huizen. Het geeft informatie over zaken als vloerisolatie, verwarming en het type glas. Woningen met een groen A-label zijn het zuinigst. Huizen die het minst zuinig zijn, krijgen een rood G-label. Een huis met een groen energielabel is niet alleen comfortabeler, u bespaart ook flink op de energiekosten.

Wat zoekt u?